"Op momenten van groot enthousiasme schijnt het me toe dat er nooit op de wereld, door niemand, zo iets moois en belangrijks gemaakt is." - M.C. Escher

Over Sjer

Sjer draait om het delen van creativiteit en concepten. Wij geloven dat de wereld meer ideeën nodig heeft. Ideeën zijn de basis van innovatie en vooruitgang. Maar aan een idee heb je niet genoeg. Je hebt ook mensen nodig voor de uitvoering. Sjer treedt hierbij op als verbinder. We brengen dromers en doeners in contact.

Van Share naar Escher

Het woord ‘delen’ is in het Engels ‘share’. Fonetisch is dat Sjer; de basis voor ons merk en onze gedachte. Wij willen ons netwerk inzetten om vooruitstrevende ideeën te combineren met vakkennis en geld. Maar we zagen nog een mooi verband. Sjer (s-jer) klinkt namelijk als Escher. Een kunstenaar die veel affiniteit heeft met oneindig delen. Bovendien komt hij uit Leeuwarden net als Sjer. De cirkel was rond.

Over M.C. Escher

Maurits Cornelis Escher werd op 17 juni 1898 in Leeuwarden geboren. Hij was de jongste zoon van waterbouwkundig ingenieur George Arnold Escher en diens tweede vrouw Sara Gleichman. De familie bewoonde een pand in de Grote Kerkstraat te Leeuwarden, waarin nu het museum Princessehof gevestigd is. Hij is bekend geworden om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij vaak speelde met wiskundige principes. Zijn gravures verbeelden vaak onmogelijke constructies, studies van oneindigheid en in elkaar passende meetkundige patronen (vlakverdelingen) die geleidelijk in volstrekt verschillende vormen veranderen.

Hij overleed in Hilversum op 27 maart 1972.

Hoe kun je deelnemen?

Heb je interesse in één van de concepten op onze website? Neem contact op. We bieden de volgende vormen van samenwerking aan:

  • het huren van een concept
  • het leasen van een concept
  • het kopen van een concept (met een minderheids- of meerderheidsbelang)

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar partijen die willen investeren en hun kennis willen delen.

Mailen mag
hey@sjer.com

Of bellen
06 38225220 Jitse Jan Bok

https://www.linkedin.com/in/jitsejanbok/
Home Alle concepten Over Sjer Community